Trygg e-handel logga

SIKKER E-HANDEL

HVAD INDEHOLDER CERTIFIKATIONEN?

E-HANDEL


Sikker e-handel er en certificering for e-handelsvirksomheder. E-handelsvirksomheder er virksomheder, der sælger varer og tjenester via en butik på internettet (Distanshandel). E-handel er baseret på præcis samme princip som traditionel postordre, forskellen er at varerne præsenteres på en hjemmeside og at købsaftalen indgås direkte på hjemmesiden.


I dag er der tusindvis af spillere, der sælger varer og tjenester på internettet i Sverige, og de fleste af dem er seriøse. For at beskytte dine persondata og andre følsomme oplysninger er det dog vigtigt, at du ved, hvem du giver oplysningerne til. Du vil måske også gerne føle dig tryg ved, at virksomheden leverer varer inden for den aftalte tid, og at du efter købet vil kunne få hjælp, hvis noget skulle gå galt.

SIKKERHED

Formålet med Sikker e-handel certificeringen er at hjælpe dig som forbruger med at vælge den rigtige e-handelsvirksomhed, når du handler, så du kan føle dig tryg og sikker, selv efter du har trykket på "køb". Målet med sikker e-handel er, at det skal føles lige så trygt at handle på internettet som i en almindelig fysisk butik.


Når du handler hos en virksomhed, der har Safe e-handel certificeringen, betyder det, at virksomheden gennem en aftale har forpligtet sig til at følge en række krav. Kun stabile og seriøse e-handelsvirksomheder har ret til at bære certificeringen Safe e-handel.


Kravene til sikker e-handel er udformet, så du som forbruger kender og udnytter dine rettigheder, når du handler via internettet. Der stilles blandt andet krav om, at virksomheden skal være klar over sin identitet, have sikre rutiner for håndtering af persondata, bruge sikre betalingsløsninger og have en stabil økonomi.

Komplet liste over krav til sikker e-handel .SIKKERHED


Svensk Fjernhandel kontrollerer, at kravene følges af de certificerede virksomheder gennem kredittjek, prøvekøb og undersøgelser i tilfælde af mistanke om mangler. For at give dig ekstra tryghed tager Trygg e-handel imod klager fra dig som forbruger.


Hvis du klager over en virksomhed, der har certificeringen Sikker e-handel, og det viser sig, at virksomheden har handlet forkert/i strid med de stillede krav, får virksomheden en "prik" i vores register. Ved alvorlige mangler kan certificeringen tilbagekaldes med øjeblikkelig virkning. Alt dette tilsammen gør, at du som forbruger kan føle dig sikker på, at det kun er seriøse virksomheder, der bærer Trygg e-handel-symbolet.SIKKER E-HANDEL SYMBOL

For at kontrollere, at symbolet er ægte, skal du klikke/holde musemarkøren over Secure e-handel symbolet. Se eksempler her . Hver tilknyttet virksomhed har et unikt certifikat på domænet tryggehandel.se.HVOR KAN JEG FINDE SIKKER E-HANDEL CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER?


Du finder alle certificerede virksomheder her . Virksomheden er opdelt i kategorier efter sortiment, så du nemmere kan finde virksomheder, der sælger de varer & ydelser, du er interesseret i!